T'agrada el bon manga?

Colecció completa Nausicaa

A la venda en el nostre "mercadillo" la col·lecció completa de Nausicaä en un estat impecable. Versió manga en Español. Només 40 Euros.

Comprar ara!


Anar al "mercadillo"


Comenti aquest artícle

Comenti aquest artícle Si ho desitja, gracies al següent formulari ens podrà enviar comentaris o la seva opinió personal respecte al article publicat.Nom i cognoms :


E-mail :


Comentari :Esteu a: Inici > Comics > The End of Evangelion

The End of Evangelion

Rei Ayanami
Rei, una de les protagonistes, és el personatge més estimat dels fans d'Evangelion.
Sense cap mena de dubte, Evangelion és un dels fenómens d'anime més grans dels últims temps. Una sèrie imitada gairebé fins a la sacietat per la competència de Gainax que va veure com aquesta tornava a reviure el gènere dels grans robots lluitadors. Personatges tan carismàtics com Sinji, Asuka, Misato o la extraordinària Rei varen entrar amb força, guanyant-se molt aviat el cor de molts afeccionats a l'anime en general.

Una de les claus del seu èxit, almenys en el nostre país i que massa sovint s'oblida, es potser que a molts de nosaltres, ja des de l'època infantil, ens va quedar l'extraordinària sèrie "Mazinger Z" gravada en el més profund del subconscient i provocà encara que el recordéssim amb estimació. Per aquesta raó, en aparèixer Evengelion, aquell món creat per Go Nagai i els "Puños fuera!" del seu protagonista varen tornar a sortir del subconscient. Però no ens deixem enganyar, Mazinger i Evangelion son tant diferents com un ou d'una castanya. Ni tan sols els gegants lluitadors tenen la mateixa base, ja que a Mazinger son tristos ninots de metall i en Evangelion son cossos humans assedegats de tenir una ànima. Evangelion és una obra molt diferent i al meu entendre, molt més elaborada pel que respecta a la profunditat psicològica dels personatges. Justa és aquesta la característica que fa diferent aquesta sèrie de moltes altres, els personatges disten molt de ser els super-herois típics de les pel·lícules, macos, atractius i amb una moral a prova de bomba. Els personatges d'Evangelion son personatges que s'han trobat en una situació de crisis excepcional i se'n surten com poden, evitant que els hi caigui tot el merder a sobre. Tenen manies i pànic davant els adversaris, volen deixar aquesta absurda guerra y sobretot, somien en tenir una vida diferent a la que tenen en aquells moments. Just en "The end of Evangelion" podrem veure un dels punts culminants en aquest aspecte en concret, doncs s'està produint l'apocalipsi i Sinji, l'única persona que te la clau per canviar la situació, no se li acudeix res mes que deprimir-se, aïllant-se del que l'hi succeeix a l'entorn. El protagonista ens mostra un comportament tan real que donen ganes d'entrar a la pel·lícula i fotre-li un parell de clatellots perquè es posi les piles.
Caràtula del film
Caràtula original de la pel·lícula.


Per últim, perdoneu que no parlem massa sobre l'argument de "The end of Evangelion", doncs creiem que es millor mirar-la i intentar entendre el que hi succeeix tot descobrint-la per un mateix que no pas que et desvetllin el final. A més, la complexitat de guió impedeix fer una sinopsis senzilla i plana. Sols apuntaré que en aquesta pel·lícula veurem la culminació de les conspiracions contra NERV i com aquesta s'haurà d'enfrontar contra l'últim i més perillós àngel, ni més ni menys que la pròpia raça humana. ¿Es produirà mentrestant el tan temut 3er. Impacte?

Ja de per si, tant la sèrie Evangelion en general com les seves pel·lícules no son en absolut fàcils d'entendre i "The end of Evangelion" segueix aquesta pauta. Donada la seva complexitat en l'argument i la constant referència a situacions passades, "The end of Evangelion" no és la millor porta d'entrada per a iniciar-se en aquesta genial sèrie. Es un film llarg de 90 minuts, amb un excés de simbolismes que tapa en moltes ocasions l'acció i fa que si un es despista una mica, perdi el fil. Els seus constants girs en l'argument i sobretot els seu final obert deixa peu a moltes interpretacions diferents, pel que fa pensar que Gainax, conscient de l'èxit i bona acollida en general de la sèrie, no volia matar abans d'hora la seva gallina d'ous d'or.

"The end of Evangelion" fou creada al 1997 per la productora japonesa Gainax i distribuïda al nostre país per Manga Films i Selecta Visión. Te una durada de 90 minuts i no es recomendable a menors de 13 anys. Malauradament, en el moment d'escriure aquest article, encara no ha estat traduïda al Català.