Comenti aquest artícle

Comenti aquest artícle Si ho desitja, gracies al següent formulari ens podrà enviar comentaris o la seva opinió personal respecte al article publicat.Nom i cognoms :


E-mail :


Comentari :Esteu a: Inici > Comics > Els 4 Elementos

El món està en perill i malvats personatges s'amaguen entre les ombres. Pocs son capaços d'enfrontar-se a ells per desfer els seus diabòlics plans. Alguns d'aquests defensors del bé, escollits d'entre els millors súper-herois, són una colla de bojos que afortunadament només existeixen en els tebeos. Estem parlant de:"Los 4 Elementos"


Els protagonistes més el dolent.


Separats són temibles i junts son l'armaguedon en pes i sense abreviatures. Els quatre genets de l'Apocalipsi... d'això... vull dir que els protagonistes de la sèrie són: Levo (Terra), Grifo (Aigua), Candela (Foc) i Soplo (Aire), cada un amb un poder relacionat amb un element bàsic de la natura. No obstant, el grup comparteix un quint element, el bon humor, que els fa irresistibles. Com a bons herois, junts desfaran una i altra vegada els plans del malvat Malvader (El dolent de la pel·lícula) i els seus aliats. La idea, tot i que aparentment senzilla, és atractiva i encara que els capítols segueixen la línia argumental d'una historia llarga, també podem trobar histories curtes per posar-nos al dia sobre els personatges.

La idea de la sèrie sorgí de la ment desperta del dibuixant Javim, desprès d'estar meditant durant molt de temps al cim de l'Everest. Com a bon promotor, va involucrar en el projecte un bon amic seu, Manuel Martínez, que s'entusiasmà amb la idea i realitzà dissenys de protagonistes i secundaris. Treballaren constantment i sense descans fins tenir completades dos histories, amb les quals es presentaren a les oficines d'una revista satírica de comics força famosa. Els caps de la revista quedaren enlluernats, tant que no varen veure el que tenien al davant i digueren als autors que ho feien molt bé però que no ho publicarien.

Fou llavors quant la parella creativa entrà en una espiral depressiva que feu témer la desaparició prematura de la sèrie, fins de Javim s'animà de nou i redibuixant els personatges, variant-ne certs aspectes, reinicià el treball. Fou llavors quant es va passar d'una a dues pàgines per episodi i es començà a publicar on-line a través de la seva web comptant amb l'ajuda de Víctor Eme a l'hora de crear les boges històries de la sèrie.

La web oficial, direcció de la qual trobareu al final d'aquest article, comparteix la mateixa frescor i caràcter optimista del còmic. Malgrat el seu disseny senzill resulta molt simple navegar en ella i el visitant aviat es troba llegint les tires dels nostres amics. Aquest detall s'agraeix, doncs una persona maldestre amb l'ordinador prefereix no donar masses voltes dins de sofisticades webs.

A més a més dels còmics, també trobarem articles interessants relacionats amb el món de "Los 4 Elementos", qui són els seus creadors i divertides anècdotes relacionades amb la sèrie, algunes d'elles entonades com un "mea culpa", doncs descriuen diverses errades que s'escaparen a l'autor al dibuixar els còmics, sense dubte un saludable exercici d'autocrítica.La nostra opinió

Fa bastant temps que qui escriu aquest article coneix les peripècies de "Los 4 Elementos", de fet anys. La historia comença en l'època en que www.rosaspage.com era una web purament de còmics i em dedicava a cercar webs semblants de les quals aprendre els seus sistemes de funcionament. Casualment vaig trobar la web oficial de "Los 4 Elementos" i no vaig dubtar a situar-la en l'apartat "Favoritos" del meu navegador de xarxa, doncs em causaren molt bona impressió els seus divertidísims còmics. Des de els primers còmics del personatge Súper López amb "El Súpergrupo" no havia vist res igual.

Levo entrant triomfalment.

Per altra banda, la història de "Los 4 Elementos" és per desgracia massa habitual en el particular mont del dibuixant de historietes amateur. Espontàniament l'autor crea uns personatges, realitza pàgines de còmics amb ells i davant el seu treball, decideix presentar-lo a una editorial amb ànim de ser publicat. Davant el passotisme de la revista o editorial, decideix auto-publicar-se ell mateix el còmic en una web. Si les ganes de dibuixar són poques i esperava comprar-se un Ferrari amb els còmics, la història dura ben poc i la web mor lentament. Si pel contrari, existeixen grans dosis de devoció, la publicació es pot prolongar durant temps, oferint de forma més o menys regular, nou material als seus lectors. La tranquil·litat de publicar el que ell desitgi, fa que la història s'expandeixi, sense veure's limitada per quasi res. És en aquest precís moment que, si a l'autor no l'atrapa una depressió de cavall pensant en que podria estar fent mil coses més productives, la idea adquireix el seu màxim esplendor.

Personalment considero que el guió d'aquests còmics es extraordinari i entretingut, amb abundants gags. Tot i que a simple vista pugui semblar una parodia de súper-herois-col·legues-súper-agrupats, recurs utilitzat fins a la sacietat, aquesta no és res més que una primera impressió, doncs "Los 4 Elementos" tenen motius de sobra per a que se'ls consideri un producte únic.

Els dibuixos, de línia clara i traç gruixut, sense entrar en masses detalls, es actiu i dinàmic, molt adequat per aquest tipus de còmic. A la vegada, l'aspecte és vistos gràcies als vius colors plans generats per ordinador. La seva única pega la podríem trobar en l'absència d'ombres i degradats, però això evidentment no és res més que una opinió personal.

"Los 4 Elementos" és un còmic excel·lent i encara que no sigui una obra "professional", és millor que molts que es publiquen actualment, denotant certa miopia de qui, en tenir ocasió de publicar-lo, no ho varen fer. Bé, també digueren que Albert Einstein era un totxo que sols serviria per a tirar carros...

Evidentment, des d'aquí animar als responsables de "Los 4 Elementos" a seguir publicant més còmics d'aquesta saga, ampliant encara més el seu món, doncs els personatges s'ho mereixen.


Enllaços

http://www.dreamers.com/4elementos

Adreça de la web oficial de "Los 4 Elementos" en la que es poden llegir de forma on-line els còmics d'aquests divertits personatges.